MDL online logo

Supersnelle Magento 2 webshop

Hyvä thema en Magento 2

Minder complex

Betere webshop performance

Grote Hyvä Community

Hyvä thema

Wat en waarom een Hyvä thema?

Magento 2 stond voorheen niet bekend om zijn snelle thema. Nu de performance van een webshop steeds belangrijker wordt, is het belang van een snelle en vlekkeloze gebruikerservaring nóg belangrijker geworden. Het Magento Luma thema maakt gebruik van verouderde technieken dat de webshop erg traag maakt. Dit tot grote frustratie van frontend developers die de performance zo hoog mogelijk willen maken. Daar is nú verandering ingekomen! Dankzij het nieuwe Hyvä thema (en TailwindCSS en AlpineJS) is de grootte van JavaScript en CSS een stuk kleiner, dit maakt de webshop al snel tot 90% sneller én verhoogt performance van de webshop.

Verbetering van performance

Zoals hierboven is omschreven moet het Hyvä thema zorgen voor een snellere webshop en een betere performance. Hier focussen we ons op de Core Web Vitals, een belangrijk onderdeel hoe Google de website analyseert voor zijn gebruikers. Hoe hoger deze score, hoe groter de kans dat de webshop hoog scoort in de zoekresultaten. Het standaard thema van Hyvä heeft een score van 90+ in Lighthouse. Het standaard Luma thema heeft een performance score die een stuk lager ligt. Daarnaast heeft het Luma thema extra optimalisaties nodig om de snelheid van dit thema te kunnen verbeteren.

Checkout

De checkout van Hyvä is op dit moment op twee verschillende manieren op te zetten. De eerste manier is een fallback naar het oude Luma thema. Deze checkout ziet er uit zoals je gewend bent van de huidige magento 2 webshop. Dit maakt het makkelijker om bestaande (maatwerk) extensies en modules te blijven gebruiken. Extensies en modules worden later uitgelegd.

De nieuwe Hyvä React Checkout is een volledig nieuwe integratie voor een snel en gebruiksvriendelijke ervaring. Deze checkout is opgezet om vanuit de basis een checkout te maken voor jouw specifieke wensen. Een Luma checkout met veel maatwerk, zal dus in de nieuwe React Checkout ook opnieuw veel maatwerk vereisen. Daar in tegen is de nieuwe React Checkout vele malen sneller en de moeite waard om verder op te bouwen. De betaalprovider van jouw webshop dient wel ‘compatible’ te zijn.

Extensies en modules

Het nieuwe Hyvä thema brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee als het gat om 3rd party extensies en modules. Bij het overschakelen naar het Hyvä thema kijken wij altijd of de bestaande extensie in het Module Compatibility Overview van Hyvä staat. In dit overzicht staan alle extensies en modules die geschikt zijn voor het Hyvä thema. Deze modules worden door een grote community doorontwikkeld. Waarom sommige extensies niet compatible zijn, is omdat die gebruik maken van RequireJS. In dit geval zou de extensie moeten worden omgebouwd of kiezen wij voor een ander die wél geschikt is.

Het nieuwe Magento 2 Hyvä thema is de sleutel tot het verbeteren van jouw Magento 2 webshop. Kies voor snelheid, prestaties, responsiviteit en gebruiksvriendelijkheid – kies voor Hyvä. Wij staan klaar om je te begeleiden bij de implementatie en het aanpassen van dit innovatieve thema, zodat jouw webshop klaar is om te floreren in de competitieve wereld van e-commerce.

Wat is het verschil tussen Magento 2 en Magento 2 Hyvä?

Magento 2 Hyvä is een frontend framework dat bovenop Magento 2 wordt gebouwd en geoptimaliseerd is voor prestaties en gebruikerservaring. Het biedt een modernere en flexibelere benadering van het bouwen van webshops in vergelijking met de standaard Magento 2 thema’s.

Kan ik mijn bestaande Magento 2 webshop migreren naar Hyvä?

Ja, het is mogelijk om een bestaande Magento 2 webshop naar Hyvä te migreren. Het kan echter wat ontwikkeling en aanpassingen vereisen, afhankelijk van de complexiteit van de webshop.

Is Hyvä iets voor jou?

Is een Hyvä webshop iets voor jou? Of heb je nog verdere vragen? Wij denken graag met jou mee om de best passende oplossing te bieden voor jouw webshop. Benieuwd hoe dit er uit ziet bij een van onze klanten? Neem dan eens een kijkje bij één van onze klanten: Jungle Gym.

Contact opnemen

Gerelateerde artikelen

google rankings gedaald
Marketing

Google Rankings gedaald

Lees meer
Zero downtime deployments
Development

Zero downtime deployments

Lees meer
Page Builder voor Magento 2
Development

Page Builder voor Magento 2

Lees meer
Checkout optimalisatie met UX design
Design

Checkout optimalisatie met UX design

Lees meer
Jouw eigen E-commerce afdeling
Volg de laatste e-commerce trends
Continue doorgroeien met je bedrijf!
Verveelvoudig je winst

Voeg nu een ervaren e-commerce team toe aan je organisatie

Kom in gesprek en ontdek de kansen voor jouw webwinkel

Weten welke mogelijkheden er voor jouw organisatie liggen?

0229 711 370info@mdlonline.nlAchterom 102, 1621KW Hoorn
Volg ons op

© 2023 MDL Online B. V. | Privacy statement