MDL online logo

GROOT.NL

Magento 2 webshops voor Groot Techniek

Groot Techniek is een specialist in technisch apparatuur voor zowel bedrijven én particulieren. Voor Groot Techniek hebben we uiteindelijk vier Magento 2 webshops mogen opleveren. Hydraulicworld, Chassisparts en Toolworld richten zich op de particulieren markt. Groot.nl focust zich op bedrijven en met vier vestigingen en zeer bekende speler in de markt.

groot techniek klant case

De uitdaging

Groot Techniek heeft ons gevraagd om de overstap vanuit Sana naar Magento 2 te realiseren. Een volledig nieuwe ontwerp dat aantrekkelijk én gebruiksvriendelijk moet zijn. Dit project heeft invloed op vier webshops die worden beheerd door Groot. Groot heeft een dynamisch en uitdagende back-office (Microsoft Dynamics Navision) waar bedrijven en particulieren in beheerd worden. Deze klanten dienen te worden geregistreerd en worden ingedeeld in zogenoemde klantgroepen. Met een zeer uitgebreid productassortiment (+25 duizend producten) is het beheren en optimaliseren van productinformatie een tijdrovende klus. Door de verschillende fysieke winkels van Groot moet de klant ook de optie kunnen kiezen om af te halen.

De oplossing

De webshop dient visueel aantrekkelijk te zijn én voor de klant de beste gebruikerservaring te bieden. Daarnaast is er achter de schermen veel werk verricht aan de backend van de webshop. Om de content en productinformatie vanuit de bron te beheren is er gekozen om gebruik te maken van Akeneo als PIM systeem. Dankzij de samenwerking met JustBetter is een connectie opgezet tussen Akeneo en het ERP Microsoft Dynamics Navision. Op deze manier is Groot beter in staat om de dagelijkse werkzaamheden met elkaar te verbinden en efficiënter aan de slag te gaan.

groot techniek webshop mock up

Geüpdatet huisstijl

Het oude thema gaf niet meer de look-and-feel die overgebracht moest worden op de klanten van Groot. Met de Magento 2 webshop in een nieuw jasje is de huisstijl helemaal klaar voor de toekomst. De webshop is nu op desktop en mobile makkelijk te gebruiken en biedt een gebruiksvriendelijke ervaring.

Andere cases

Linolux

Lees meer

Hogehagen

Lees meer
berghoff worldwide klant casus

BergHOFF

Lees meer
groot techniek klant casus

Groot Techniek

Lees meer
Jouw eigen E-commerce afdeling
Volg de laatste e-commerce trends
Continue doorgroeien met je bedrijf!
Verveelvoudig je winst

Voeg nu een ervaren e-commerce team toe aan je organisatie

Kom in gesprek en ontdek de kansen voor jouw webwinkel

Weten welke mogelijkheden er voor jouw organisatie liggen?

0229 711 370info@mdlonline.nlAchterom 102, 1621KW Hoorn
Volg ons op

© 2023 MDL Online B. V. | Privacy statement